Stoloni de capsuni
Oferim stoloni de capsuni clasa A+ importati din Spania. Stolonii sunt de calitate superioara ce produc fructe mari si gustoase, de un rosu aprins.
Produc in 4- 8 saptamani de la plantare, in functie de diversi factori.
Soiurile sunt si remontante ( produc tot timpul anului ) si care produc odata.
IMPORTANT:
Stolonii de capsuni sunt livrati prin curierat si ajung in 24 de ore, este important sa fie ridicati imediat de la curier si pe cat posibil plantati in aceeasi zi.
Daca nu se poate in aceeasi zi, atunci in ziua urmatoare, dar stolonii sa fie tinuti la intuneric pentru ca daca ajunge soarele la ei, pornesc instant in vegetatie.
Comanda minima: 1.000 bucati.
Soiuri stoloni de capsuni si detalii tehnice:
Amandine: soi remontant, cu crestere buna si radacina bine dezvoltata. Are un fruct dulce, aromat, cu aspect foarte frumos.
Darselect: produc odata pe an, cu foliaj de culoare verde inchis si sistemul ridicular prins bine in sol. Este un soi care necesita multa apa. Cand este produs in sol, conform testelor din pepiniere, poate ajunge la 0,6 - 0,8 kg / planta, iar in conditii optime si la 1 kilogram.
Daroyal: se aseamana cu Darselect, produc odata pe an, cu gust foarte bun, iar in teste s-a obtinut si un kilogram pe planta.
Donna: produc odata pe an, fructe alungite conice, care se preteaza atat la cultura in sol, cat si cea in substrat.
Recomandari generale pentru stoloni de capsuni:
1- Alegeti soiul cu grija si in functie de ce rezultate doriti sa obtineti (recomandam soiuri remomntante deoarece acestea ofera productie tot timpul anului)
2- Solul este recomandat a fi unul proaspat iar stolonii pot fi cultivati in camp deschis sau ins ere si solarii, incercati sa mentineti in permanenta un echilibru intre frunze si fructe.
3- In functie de soi, de data plantarii de temperatura solului care ar trebui sa fie de minim 6-9 grade celsius in cazul plantarii timpurie si primavara de minim 12-13 grade celsius, in caz contrat plantele trebuie acoperite.
4- La cateva saptamani dupa plantare verificati frunzele si eliminatile daca acestea se rup usor sau raman mici.
5- Fertilizarea stolonilor de capsuni este foarte importanta , acestia necesita nutrienti de calitate intreg sezonul
6- Tratamentele de preventie impotriva Phytophthora Cactorum, Botrytis, Colletotrichum sau Thripsul-ui sunt de asemenea recomandate.